Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Riders on a Storm Archief : november 2001

:: donderdag, 22 november, 2001

van wiel naar woord door | Bryan

Nog maar een nachtje slapen! Ik ben er al bijna twee maanden helemaal vol van. Ik heb een Hurricane Challenge besteld bij de Liggende Hollander in Eindhoven. De specifacties en folders liggen naast mijn bed en als ik extra inspiratie zoek voor mijn dromen dan bekijk ik even snel de plaatjes en laat me dan rustig wegglijden in mijn nachtelijke avonturen.

De afgelopen maanden hebben we ook fantastisch rustig mooi herfstweer gehad. (Tussendoortje: Wie weet er een rijmwoord op herfst? mail me je oplossing). En vaak zei ik dan: 'Wat een prachtige dag voor een ligfietstocht'. Ik hoef de zin hier thuis ook niet meer af te maken. Herhaling leidt ook vaak tot goede verstaanders. Maar nu is het dus eindelijk zover. Morgen kan ik mijn Hurri afhalen. Bring on the dreams!

| 12:45 [reakties (0)] :: [link]

:: vrijdag, 23 november, 2001

van wiel naar woord door | Bryan

Na een rusteloze korte nacht vanmorgen de fiets opgehaald. Of eigenlijk, de fiets bewonderd, nog wat zaken aan veranderd en dan eindelijk na het middaguur er voor het eerst mee door de stad gefietst. Woohooo! Onwennig, dat zeker maar ook heerlijk. Nog onbeholpen wegkomen bij stoplichten enzo. De eerste bewonderende blikken en grappig bedoelde opmerkingen.

Thuis aangekomen voelde ik toch wel dat ik spiergroepen heb aangesproken die zich niet eens bewust waren van hun eigen bestaan. Helaas heb ik er voor gekozen morgen met andere zaken bezig te zijn, dus de testritten kunnen pas zondag vervolgd worden. O ja, de Hurricane staat nu beneden in de woonkamer......

| 07:45 [reakties (0)] :: [link]

:: zondag, 25 november, 2001

van wiel naar woord door | Bryan

Tijd voor de eerste 'modificaties'. Nog even gedacht dat het aan mij lag, maar als ik over vlak asfalt ga dan is er duidelijk voelbaar dat er ergens een 'eitje' in zit. Het zou een slag in een van de wielen kunnen zijn. Of misschien zijn ze niet goed gespaakt (wat vaak hetzelfde is) of, als het wat simpeler is, als de buitenband er niet goed om ligt. Dat kan ook een ei-vorm geven.

Vandaag nog niet op de fiets geweest maar het weer was ook zeer weinig uitnodigend met een constante miezer. Zelfs Sinterklaas die vandaag voorbij kwam had onbedoeld iets treurigs. Huis overhoop gehaald op zoek naar een fietspomp om te kijken of de buitenband er niet goed op lag. Geen pomp te vinden, ook niet zo verwonderlijk na vijf (=5!) jaar niet fietsen. En natuurlijk is het vandaag ook zondag. Conclusie: De Hurricane staat nog steeds mooi te fonkelen beneden in de woonkamer.

| 06:06 [reakties (0)] :: [link]

:: maandag, 26 november, 2001

van wiel naar woord door | Bryan

Vanmorgen weer even een klein rondje gefietst. Even een kort sprintje getrokken met een top rond de 28 km/h. Nog niet super indrukwekkend maar wel heel lekker. De vele bladeren en plassen op het pad door het bos gaven wel een extra (adrenaline) dimensie aan deze ervaring. De derailleur moet ook nog even wat beter afgesteld worden want met het kleinste blad voor loopt het een beetje aan. Allemaal onderdeel van de fine-tuning.

Dieren onderweg is een verhaal apart aan het worden. Tijdens de opendag-tocht met de Liggende Hollander kwamen we onderweg een paar paarden met amazones tegen. De paarden reageerden licht schichtig. En paarden van benedenaf gezien zijn stiekum toch wel erg groot. Ook honden bekijk ik nu anders. Speels als ze zijn willen ze nu vaak een eindje meerennen. Geen probleem, alleen dat tegen me op willen springen kan ik nog niet 'handelen' op mijn huidige skill-level. Ben nog maar ëën vals exemplaar tegen gekomen en die tandjes kwamen me net iets te dichtbij. Ik denk dat ik ook maar eens zo'n AirZound ga aanschaffen.

De eerste valpartij heb ik ook al achter de rug. Geen schade of het zou m'n ego moeten zijn. Stuurde (te) voorzichtig een laag stoeprandje op. Viel als een stervende zwaan weer de weg op. De inklapbare spiegel deed z'n werk goed en een valpartij van 50 cm hoogte is bij zo'n lage snelheid weinig spectaculair. Ach er zullen er nog meer volgen voordat ik dit karretje echt helemaal beheers. En ook dan nog.....

| 01:33 [reakties (0)] :: [link]

:: dinsdag, 27 november, 2001

van wiel naar woord door | Bryan

Net terug van weer een klein rondje (30 km). Weer even langs de Liggende Hollander. Mijn leken-ervaring werd bevestigd door de vakman. Zowel voor als achter zat de band er niet goed omheen. Het voorwiel werd ook nog licht strakker gespaakt en het eitje aan de voorkant was verdwenen. Achter zit er nog een heel heel kleintje in en de verwachting is dat ik die er wel uit kan fietsen. Het rubber van de band kan zich nog een beetje voegen naar de velg en dan moet dat ook weer opgelost zijn. Stefan bedankt!

Stoepjes nemen gaat ook al iets beter. Het geheim zit'um in zo haaks mogelijk de stoep op te butsen met een redelijke snelheid. En natuurlijk zo nonchalant mogelijk kijken bij deze maneuvre. Nog meer overwinningen. Vandaag boodschappen wezen doen met de Hurri. Abus slot erop en positieve gedachten koesteren. Toen ik uit de winkel kwam stond hij er gelukkig nog. Of is het een zij?

Vandaag ook drie andere liggers tegengekomen waarvan eentje reed op het (hier) beroemde ontwerp dat op de TU Eindhoven wordt gebouwd als onderdeel van een practicum. Mijn snelheden zijn overigens nog niet spectaculair te noemen, zo rond de 20 km/h, en sommige andere fietsers schijnen er kracht uit te putten dat ze mij in kunnen halen. Ach wij spreken elkaar nog wel over enkele maanden als de spiermassa's zich hebben aangepast aan dit nieuwe avontuur....

| 05:35 [reakties (0)] :: [link]

van wiel naar woord door | Bryan

Ligfiets voyeurisme of de heimlijke geneugten van een ligfiets. Waarschuwing: Politiek incorrecte mening en of taalgebruik. Vandaag werd ik getrakteerd op een onverwacht prachtig uitzicht. Vandaag werd ik ingehaald door een strak in het vel en broek zittende mooie dame op een racefiets. Nou is dit natuurlijk niets schokkends. Het uitzicht dat ze me bood was echter van wereldklasse. Vanuit mijn lagere positie op mijn ligfiets kwam de vrouwelijke anatomie echt tot z'n recht. Haar benen en bilpartij bewogen in een welhaast hypnotiserende cadans. Betoverend genoeg om bij weg te dromen.

Maar zoals het gaat met al dit moois, zij moest helaas linksaf en ik rechtdoor. Hmmmmm, in ieder geval bedankt voor de mooie momenten, wie je ook bent. Wat dat betreft moesten we maar niet allemaal overstappen op een ligfiets.

| 06:05 [reakties (0)] :: [link]

:: woensdag, 28 november, 2001

van wiel naar woord door | Bryan

Gadgets. Een (lig)fietswinkel is een gevaarlijke plek als je net zoals ik een zwak hebt voor allerlei gadgets, bij voorkeur, blinkend, strak en elektronisch. Zoals eerder verteld had ik geen fietsenpomp in huis. Om een lang verleidingsverhaal kort te maken, ik stapte na mijn bezoek aan de Liggende Hollander naar buiten met een high-tech fietspompje. Past in m'n toptas, haalt makkelijk 6 Bar, heeft een barmeter, flexibele kop om het ventiel te beschermen en designed by NASA. Tenminste dat laatste had het kunnen zijn.

Ik heb het over de Lambda Jet van Sigma Sport. Website bezocht, blijken ze een zo mogelijk nog kinky-er model te hebben met een digitaal display. Aaaah, the wonders of Technology.

Vandaag trouwens voor het eerst op de fiets naar het werk. Heb dusdanig veel vertrouwen opgebouwd dat een ritje door de ochtend- en avondspits wel verantwoord was. Mijn lichaam is merkbaar nog bezig zich te zetten naar deze nieuwe houding. De echte totale ontspanning moet nog komen.

| 06:47 [reakties (0)] :: [link]

:: donderdag, 29 november, 2001

van wiel naar woord door | Bryan

Bagage. Ik heb al eerder laten vallen dat ik gebruik maak van een toptas achter op de bagagedrager. Het is de Allfa toptas M van Radical Design. Ondanks de naam is het een oer-Hollands product. Dus degelijke, goede materialen gebruikt en een stevige rits erin. Het medium model dat ik gebruik is net groot genoeg, 20 liter, voor een moderne laptop, rechtop staand, en wat ander zud die je mee zou willen nemen. Gebruik maken van A5 i.p.v. A4 documenten is nu wel aantrekkelijker geworden.

De tas is makkelijk te bevestigen en nog makkelijker eraf te halen. Het komt compleet met een schouderband en door het design kan je er zowel mee in de supermarkt als op kantoor mee gezien worden. Althans, de kantoren waar ik binnen kom. En als je niet op wil vallen moet je geen ligfiets gaan rijden.

| 03:52 [reakties (0)] :: [link]

:: vrijdag, 30 november, 2001

van wiel naar woord door | Bryan

Foto's. Vandaag de eerste foto's geplaatst. Het was eigenlijk de bedoeling om vandaag een uitgebreide foto sessie te houden maar het weer werkte niet echt mee.

Over dat weer: regen, regen, regen. Door de mono-voorvork heb ik voor geen spatbord. Het spatwater dat omhoog stuift wordt bijna volledig tegengehouden door de stuurarm die de boog van het voorwiel voor een groot deel volgt. Dat valt dus enorm mee.

| 06:14 [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type