Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Riders on a Storm Archief : mei 2002

:: donderdag, 2 mei, 2002

van wiel naar woord door | Bryan

Toerverslag. Aan de reisverslagen is het toerverslag toegevoegd van de Linge Bloesemtocht. Bijzonder is onder andere dat dit, los van de welkome commentaren, het eerste gastschrijven is.

Toeval. Het universum heeft interessante manieren om je te laten weten dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Kreeg van de week een mailtje van een Duitse aspirant ligfiets-enthousiasteling. Hij had op een Duitse ligfietsbeurs een proefrit gemaakt op een Challenge Mistral en was daar helemaal begeisterd vanaf gekomen. Hij had ook mijn review gelezen op ligfiets.net en vroeg of ik het stuk ook voor hem kon vertalen. Daarnaast had hij ook nog enkele andere vragen. Daar kwam een leuke mail-wisseling uitvoort. Prachtig toch. Nu wil het toeval dat we komend weekend, met de toertocht op 5 mei ook Duitsland gaan bezoeken. Ik weet niet of ik teveel mensen heb afgeschrokken met de mededeling dat er pittige stukken in voorkomen, maar feit is dat het nog niet storm loopt. Nu weet ik, zoveel vertrouwen heb ik ook in het universum, dat het allemaal goed komt. Maar ik had verwacht dat de mailbox zou vollopen met aanmeldingen van de mannen en vrouwen die vuur en ijzer vreten als ontbijt. Ik heb besloten de toelatingseisen iets terug te schroeven: Brinta, ontbijtdrank of geen ontbijt mag ook!

| 03:23 [reakties (0)] :: [link]

:: vrijdag, 10 mei, 2002

van wiel naar woord door | Bryan

Over een mooi bospad langs Napoleons kanaalToerverslag. Aan de reisverslagen is het toerverslag toegevoegd van de Asperge tocht. Voor de gelegenheid heb ik mijn definitie van 'altijd goed weer' wat aan moeten passen. De ochtend van die tocht kende een iets hogere dan normale luchtvochtigheidsgraad. De middag was weer als vanouds droog.

Dit was trouwens ook mijn eerste 'buitenlandse' trip. Het was erg prettig fietsen in dit stukje Duitsland met mooie en zeer goede fietspaden. De Duitsers zelf toonden zich ook erg aardig en behulpzaam, daar waar we weer eens verdwaald waren. De streek kenmerkte zich ook door de Spargel teelt (anders waren we er nu ook niet gaan fietsen).

Kabouter Plop in de Asperge BusinessAsperge. Om bij die asperges te blijven: Er blijken mensen te zijn die nog veel serieuzer met de Asperge omgaan dan ik ooit had verwacht. Er is nu zelfs een Asperge-stichting compleet met eigen website. Het leuke is dat er op de site ook (knooppunt-) fietsroutes zijn opgenomen die je door Noord- en Midden-Limburg voeren. Het asperge-seizoen loopt af op St. Jan, 24 juni.

Bagagepunt. Dit kwam via de mail binnen. Er schijnt een bagagepunt ontwikkeld te zijn voor de Hurricane. De jongens van Elan hebben dit op zich genomen. Er is keuze tussen glasvezel of koolstof. Er zijn nog geen foto's maar als je meer wilt weten kun je natuurlijk altijd Hans van Elan benaderen.

| 10:05 [reakties (0)] :: [link]

:: dinsdag, 28 mei, 2002

van wiel naar woord door | Bryan

Energie. Een uitelkaar spattende relatie en het redesign van een site (nee, niet deze maar deze) hebben me letterlijk en figuurlijk van de straat gehouden. Nu mijn energiepeil eindelijk weer boven NAP komt, is er ook weer energie voor 'De Avonturen van...'

Onderhoudsdag. De eerste Onderhoudsdag georganiseerd in samenwerking met de liggende hollander, hier in Eindhoven, was een groot succes. Dermate groot dat een vervolg niet uit kon blijven. Er komen maar liefst twee nieuwe onderhoudsdagen. De data zijn zaterdag 14 september en zaterdag 19 oktober 2002. Voor de mensen die niet het hele jaar door fietsen en voor de mensen die dat wel doen, kun je die laatste datum beschouwen als het moment om je fiets winterklaar te maken. Voor de inhoud van een Onderhoudsdag kan je hier kijken

En als mede-organisator ben ik natuurlijk niet de meest onafhankelijke bron, maar over de voorgaande Onderhoudsdag waren er louter positieve geluiden. En dan hebben we toch nog ruimte voor verbetering gevonden. Alle contact informatie (hoe in te schrijven, enz) vind je op diezelfde pagina. De vorige Onderhoudsdag was overigens binnen een week volgeboekt (met wachtlijst).

Rome. Marcel van Lierop, een van de deelnemers aan een van de voorgaande toertochten is begonnen aan zijn fietstocht naar Rome. Marcel is een zeer geschikte vent die dit hele avontuur deelt via zijn website. Marcel is, by the way, web designer en dat is wel te zien ook. Zijn site is alleen al als grafisch lustobject een verademing. Als ik, in vergelijking daarmee, nog zou kunnen blozen dan zou je nu getuige zijn van een interessant kleurexperiment.

| 09:23 [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type