Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Riders on a Storm Archief : juni 2002

[De Toerkalender met informatie over de volgende Toertocht ergens in 2004 ]

:: dinsdag, 25 juni, 2002

van wiel naar woord door | Bryan

Singin' the Blues. Altijd al een beetje een haat-liefde verhouding gehad met de Blues. Heerlijke oprechte gevoelsmuziek, alleen de ellende droop altijd uit de songteksten. Ik kon er nooit echt lang naar luisteren. De afgelopen periode heb ik me helemaal gewenteld in mijn eigen blues: A poor lonesome cowboy every step along the dark deserted road. Blues in iedere vezel van mijn lichaam. Laat dit maar even de verklaring wezen voor mijn lange afwezigheid. Heb me mogen warmen aan gloedvolle berichten in mijn mailbox. Dank, duizendmaal dank daarvoor.

Gelukkig draaide de wereld nog gewoon door. Veel gebeurd en er staat ook weer veel te gebeuren. Een van de minst opvallende, maar voor mij prettige, is een onderhuidse site verbouwing, die nog in volle gang is. Minder onderhoud, betekent meer tijd voor updates. Mochten niet alle links meer werken: Even diep ademhalen en laat het me weten. Wordt aan gewerkt. Ik kan nu bijvoorbeeld berichten anti- en pre-dateren. Dus ook tijdens mijn afwezigheid kan er nog nieuws verschijnen! En dan nu het echte nieuws:

Marcel van Lierop. Berichtte ik eind mei nog over de plannen van Marcel om richting Italië te fietsen, nu kan ik alweer melden dat Marcel de onderneming al heeft voltooid. Quotend uit zijn e-mail vanuit een Cybercafe:"It's a fact; I've done it. Mission accomplished. When I hoisted myself up the last hill underneath another blazing sun (32 degrees) after some 60 km's and looked down on the Lago di Bracciano, it was my finest hour...
Can't describe the feeling. A mixture of everything, flashbacks, things I said ...etc."

Felicitaties aan Marcel. De verhalen en foto's zijn binnenkort te lezen en bewonderen op zijn eigen mooie site.

Toertocht zondag 7 Juli. Yep, yes, ja, indeed, er komt weer een nieuwe toertocht aan. Deze keer gaan we vanuit Eindhoven, via de Malpie naar Belgie. We passeren onderweg nog de Achelse Kluis (klooster + brouwerij) en keren pas weer om als we door het Merksemse kanaal worden gestuit. Spreek uit ervaring als ik zeg dat ook dit weer een mooie route is. Dit wordt overigens een van de langere toertochten met een lengte van 80+ kilometers.

Cycle Vision. Komend weekend wordt Cycle Vision, het ligfietsevenement van Europa, weer gehouden in Lelystad. Zelf ben ik op zaterdag en zondag weer te vinden op/achter de Challenge stand. Niet de gehele tijd, want daar is dit evenement veels te leuk voor. Volg de links voor meer informatie over Cycle Vision of de Challenge aanwezigheid aldaar. Ik kijk er naar uit weer gezichten bij e-mails te kunnen voegen en samen weer wilde plannen te smeden.

Toertocht zondag 2 juni. Oftewel, de Spook-toertocht. Ging die nou wel of niet door. Nou beiden. Ik had die toertocht afgeblazen maar ben evengoed toch aleen een eind gaan fietsen (still singin the blues at that time, remember..). Daar is dan de komende toertocht naar België uit voortgekomen. De tocht door de Loonse en Drunense Duinen blijft evengoed op de agenda staan is nu voor de eerste zondag van augustus gepland. Wat in het vat zit, verzuurt niet.

Jarig. Nog meer spannende zaken. Vrijdag wordt ik alweer 36. How time flies when you're having fun. Geen groot feest gepland maar de kans is groot dat ik die dag ook nog even in een ligfietsshop te vinden zal zijn. Goh, welke zou dat nou kunnen zijn, hier in de regio Eindhoven?

| 12:08 [reakties (0)] :: [link]

:: donderdag, 27 juni, 2002

van wiel naar woord door | Bryan

Spierkweek. Ik weet nog dat ik in het begin moeite had om snelheden hoger dan 30 km/h te bereiken op mijn Hurri. Ik was toen ook veel meer gefoccused op kruissnelheden, maxima en nog meer metingen. Die focus is langzaam aan het verschuiven en laatst verraste ik mezelf door midden in de stad achter een scooter te hangen.

De scooter werd bereden door een jongen en (naar ik aanneem) zijn liefje achterop. Zij wees hem erop dat ik achter hun hing. Wat voor hem de reden was om het gas vol open te zetten. We kwamen uit iets boven de 40 km per uur en trokken nogal wat bekijks zo scheurend door het centrum.

God, wat was dat een heerlijk gevoel. Bij de onvermijdelijke stoplichten kon ik de schijfremmen dan weer even testen. Eenmaal stilstaand keek ik dan nonchalant rond, rustig door mijn neus ademend, alsof het me allemaal geen moeite koste. Ze raakten mij pas kwijt toen zij linksaf moesten en ik rechtdoor. Dat gaf mij eindelijk de ruimte, met hen uit het zicht, om de smerige scooter uitlaatgassen uit te hoesten. Het rook als verbrande sla-olie (niet dat ik daar ervaring mee heb, natuurlijk). Kids, don't do like I do. Van zo'n een waarschuwing zou je bijna spontaan gaan roken.

De voorzichtige conclusie is dat mijn spieren zich hebben gezet naar deze beweging. Ik kan niet spreken van een toegenomen spiermassa. Ik weeg nu ruim 5 kilo minder dan een paar maanden terug.

| 12:24 [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type