Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Riders on a Storm Archief : september 2002

:: donderdag, 5 september, 2002

van wiel naar woord door | Bryan

4e Onderhoudsdag 2002! Ik ben nu net weer een paar dagen terug van een weekje zeilen met vrienden op een platbodem over het Wad en het Ijsselmeer. De goed weer garantie die ik geef op de door mij georganiseerde fietstochten geldt blijkbaar ook voor de zeiltochten. Ben een tintje of twee donkerder teruggekomen. Waarschijnlijk alleen zichtbaar voor mijn moeder en de intieme intimi.

Dat het leven gewoon doorgaat met mooie dingen te creëren tijdens mijn afwezigheid, is een heel mooie gedachte. Bij terugkomst vond ik in mijn mailbox de aankondiging van de liggende hollander dat er dit jaar zelfs een 4e Onderhoudsdag komt. Deze laatste gaat plaatsvinden op zaterdag 16 november 2002. Euh, is dat niet een beetje een erg vroege aankondiging? Nope, nummer 2 en 3 op respectievelijk zaterdag 14 september en zaterdag 19 oktober, zaten in no-time vol. Als een van de Founding GodFathers van dit idee vervult dit mij toch wel met enige trots.

Wanneer, (geen als, het is immers slechts een kwestie van tijd), je deelneemt is de kans zeer groot dat we elkaar gaan ontmoeten. Waarschijnlijk loop ik dan een camera te bedienen of loop gewoon gezellig in de weg. Heerlijk.

| 10:44 [reakties (0)] :: [link]

van wiel naar woord door | Bryan

Eerst Rome zien.... Enkele maanden terug maakte ik melding over Marcel en zijn speciale ligfiets-tocht naar Rome om aldaar een speciaal type vliegtuig te gaan bekijken uit WO II. Marcel heeft eindelijk de tijd gevonden om zijn ervaringen te verwerken en de beschrijving van die tocht + foto's is meer dan de moeite waard. Marcel is web-designer, dus je bent terecht jaloers als zijn site er mooier uitziet dan die van jezelf. Had ik al vermeld dat Marcel ook ingehuurd kan worden om zijn kunsten te vertonen?

| 11:01 [reakties (0)] :: [link]

:: dinsdag, 10 september, 2002

van wiel naar woord door | Bryan

Valpartijen. Afgelopen zondag heb ik geassisteerd bij een van de drukke Open Dagen van de liggende hollander, hier in Eindhoven. We waren met een vrij grote groep op stap, ruim twintig personen, en het is altijd een plezier om te zien hoe snel mensen de beginselen van het fietsen op een ligfiets onder de knie krijgen.

De meesten verbazen zichzelf door na een klein zetje daadwerkelijk zelf te fietsen. Een minderheid maakt het zichzelf moeilijk door op de verkeerde dingen gefocussed te zijn (voeten, paaltje, muur, 'IK MOET niet VALLEN!'). Maar ook die groep is snel daarna bezig met het verleggen van de grenzen: Wat is de kortste bocht die ik kan draaien, hoe hard kan ie, hoe langzaam kan ie, hoe snel kan ik die drempel nemen, enz.

Na dit uitproberen op het pleintje begin dan de tocht over voornamelijk rustige fietspaden naar en terug van Oirschot. In tegenstelling tot de weersverwachtingen die gedurende de gehele week werden afgegeven, was het ook nu weer heerlijk zonnig weer. (Ik heb een nieuwe service in gedachten. Mocht een evenement behoefte hebben aan goed weer, dan kan ik ingehuurd worden. Mijn goed-weer-garantie schijnt aan mij gekoppeld te zijn en niet aan de aktiviteit waar ik op dat moment aan deelneem.)

Terug naar de fietstocht. Over de gehele dag telde ik 5 valpartijen. Tussen de 20% en 25% heeft de zwaartekracht dus gewoon haar werk laten doen. Het waren eigenlijk allemaal vrij simpele valpartijen waarbij door stuurfouten de (zachte!) berm werd opgezocht en de controle over de ligfiets verloren ging. Voor de meesten volgden de gebeurtenissen zich te snel op om ook maar te kunnen corrigeren. Plus, als daar al tijd voor was, dan ontbraken nog de juiste reflexen.

Ik vond het percentage hoog maar heb geen statistisch onderbouwd vergelijkingsmateriaal van voorgaande Open Dagen. Puur een gevoel dus. Wat wel opviel dat het voor niemand aanleiding was om dan maar af te zien van het ligfietsen. Daar was het allemaal net iets te fascinerend voor.

Een ander grappig detail was dat de groep voor bijna de helft uit dames bestond. Nu kan dat komen doordat er een flink aantal stellen tussen zat maar feit blijft dat de dames vrolijk meefietsten. Zou het ligfietsen dan eindelijk main-stream aan het worden zijn?

| 03:44 [reakties (1)] :: [link]

:: maandag, 23 september, 2002

van wiel naar woord door | Bryan

Klokhuis. Ok, ik geef toe, ik heb er spijt van. Spijt dat ik jullie niet al op vrijdag, toen ik het zelf te horen kreeg, heb laten weten dat de Klokhuis-aflevering van afgelopen zondag als thema de ligfiets had.

Ik ging er vanuit dat dat wel op ligfiets.net terug te vinden zou zijn maar dat bleek dus een verkeerde aanname te zijn. Was een leuke aflevering met o.a. Bram Moens en een snelheidsrecordpoging, de reden waarom ligfietsen geweerd worden van wielerrondes en de verschillende types waaronder een ritje met een Alleweder. Zeer de moeite waard. Aan de andere kant, dit is preken voor eigen parochie, dus veel nieuws had het jouw, waarde lezer toch niet te bieden hebben gehad (geworden zijn). Volgende keer zal ik het toch van te voren melden.

| 03:17 [reakties (0)] :: [link]

van wiel naar woord door | Bryan

Park de Hooge Veluwe. Afgelopen zaterdag samen met een goede vriendin op de ligfiets door het Park de Hooge Veluwe getoerd. Voor haar een Challenge Mistral gehuurd bij de liggende hollander, die samen met mijn Hurri in een bakje achter de auto mee en op naar Apeldoorn.

Het wegkomen uit Eindhoven kostte ook al de nodige moeite en doorzettingsvermogen: Fiets passen, fietsen in bak, bak aankoppelen, doorgebrande autozekeringen, vervangen, nog even lekker brood inslaan, vastzitten achter een lossende vrachtwagen en maar blijven glimlachen en zingen. Dit alles werd beloond met prachtig weer. Door alle vertragen maar besloten het programma om te gooien en bij aankomst in het park eerst maar de picknickmand bovengehaald en ons overgegeven aan de zon, de wijn en de kaas.

Goed, fietsen uitgeladen en dan lekker op pad. Het Park kent een eigen witte fietsen plan dus we vielen erg op met onze rode ligfietsjes. Rianne voelde zich snel vertrouwd met de Mistral en al snel kon het tempo omhoog. Het park is nu momenteel erg mooi. De herfst is al in volle gang en het groen krijgt nu concurrentie van alle geel/bruin/rode tinten. Mooi, mooi, mooi.

Even een korte stop bij het Kroller-Moller museum dan naar de Noordkant van het Park. Daar reden we een bui binnen en besloten te schuilen onder de mooie loofbomen. Weer een late lunch en daarna teruggekeerd. Het ging al richting vijven en dus was het al veel rustiger op het pad. Uiteindelijk nog een alternatieve route gekozen waar we helemaal niemand meer tegenkwamen en we de fietsjes vol de sporen konden geven. Prachtig landschap dat vloeiend slingerend aan ons voorbij trok. De regen was toen al lang weer gestop, de jassen waren weer uit en het leven was goed. Rianne's vertrouwen in haarzelf en de fiets was al zover gegroeid dat we ontspannen naast elkaar op de smalle paadjes konden fietsen. Onderweg heel veel spijt gehad van het feit dat we geen camera hadden meegenomen. Zelfs m'n SpyCam was thuisgebleven. dom, dom, dom.

Lekker moe en voldaan weer terug bij de auto en na het inslaan van suiker (koekjes en thee) weer terug naar Eindhoven. Bij aankomst in Eindhoven bleek dat ik de Hurri niet zo netjes had vastgesjord. Bijgevolg, de mooie elox-laag is beschadigd. Francis van dlh verwoordde het echter mooier. Je fiets heeft nu nog meer karakter gekregen. En zo is het maar net!

| 03:39 [reakties (0)] :: [link]

van wiel naar woord door | Bryan

Onderhoudsdag September 2002. Vorige week zaterdag assisteerde ik bij al weer de tweede Onderhoudsdag dit jaar. Ook deze keer bediende ik weer voornamelijk de camera en hield tussentijds korte interviewtjes. Afgaande op de commentaren van de deelnemers voorziet deze dag in een grote behoefte en kunnen we ook nu weer terugkijken op een zeer geslaagde dag.

Frank van de liggende hollander bleek ook nu weer een voortreffelijk leraar en de catering was in vertrouwde handen bij Francis. Stefan en Mathijs stonden ondertussen in de winkel en Merel was gewoon haarzelf en dartelde overal tussendoor. Een beter teamwork zul je zelden aantreffen en het is heerlijk om daar onderdeel van te kunnen zijn.

De volgende Onderhoudsdag is al weer op zaterdag 19 oktober. Reeds volgeboekt dus dit is alleen maar bedoeld om je lekker te maken. Er is nog een vierde Onderhoudsdag dit jaar in november, waar je alsnog kunt toe treden tot zij, die de Bron der Kennis en Kunde hebben aangeboord.

| 04:11 [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type