Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Riders on a Storm Archief : maart 2003

:: woensdag, 19 maart, 2003

van wiel naar woord door | Bryan

C10+C10+ , Houston you still there?. De afgelopen weken problemen gehad met mijn fietscomputertje. Het begon met condens achter het schempje. Meestal geen probleem, even een paar minuten fietsen en dan was dat wel weggetrokken.

Het echte probleem kwam toen de km aanduiding pas na een paar minuten fietsen begon te werken. En er net zo mysterieus mee ophield na een paar minuten en dat iedere dag weer. Nah, kijk ik morgen wel naar. Morgen kwam nooit, dus op een dag was er totaal geen reaktie meer. Tenminste de kilometerstanden veranderden niet meer, er was geen snelheidsmeting meer maar de klokfunctie en stopwatch functie werkten allemaal nog wel.

Omdat dit een draadloos systeem is waren er genoeg variabelen om te testen. Eerst maar eens een nieuwe batterij in de zender. 4,85 euro verder geen resultaat maar wel iets geleerd over 12 volts batterijen in mini-package.

Sensor/receptor plaatsing gechecked. Niks mis mee. Ontvanger andere batterijen. Ontvanger resetten. Niks, nada, noppes. Op naar de liggende hollander en samen met Stefan de hele procedure herhaald. Alleen hadden we nu meer C10+ sjes ter beschikking. Bleek nog een heel gedoe om definitief vast te stellen dat het inderdaad de ontvanger was die de geest had gegeven.

En dan nog even een sterk staaltje customer care: Kreeg een nieuwe C10+ mee van Stefan en de oude wordt opgestuurd naar VDO om te onderzoeken wat er nu precies aan de hand is. We zijn in afwachting van het autopsie rapport uit het forensisch lab van VDO.

| 01:54 [reakties (5)] :: [link]

van wiel naar woord door | Bryan

Winterslaap. Geschreven door: Simone van Bentum-Gerich

Hooewah, de egel gaapt,
hij rolt zich op en kijk, hij slaapt!
Hij maakt zich rond, zoals een bal
weet jij hoe lang hij slapen zal?

De marmot slaapt in een hol
hij slaapt de hele winter vol
wel zes maanden snurkt hij zacht
had jij dat van hem verwacht?

Maar als de nieuwe lente komt
springen ze weer vrolijk rond
egel, marmot en alle dieren
die het wakker worden vieren!


Ik heb de afgelopen week de nodige prikkels gehad om te ontwaken uit mijn winterslaap. Eerst was daar het mailtje van Marcel van Lierop die ronduit vroeg of ik nog in een winterslaap lag. Dank voor de wake-up call Marcel.

En dan vind ik op het antwoordapparaat een berichtje van Bert van Bilsen, mede-organisator van vele toertochten dat het tijd wordt om weer buiten te komen spelen. Ik kom eraan.

En dan kan het ook geen toeval wezen, dat ondanks een relatief lange inaktiviteit op de site er zich toch weer mensen beginnen aan te melden voor de toertocht-mailinglist.

Kortom. Hooewaaaaaaah, welkom terug allemaal!

| 11:40 [reakties (1)] :: [link]

van wiel naar woord door | Bryan

Crash. Mijn 6e valpartij is er eentje om bij te schrijven onder de Categorie: Misschien toch niet zo slim.... . Afgelopen vrijdag genietend van een stralende zon, 's morgens op de fiets gesprongen en met Marc Kohn ('Walking in Memphis', aardig gecovered door Cher) op de minidisk de wijk uitgereden.

Bochtje naar rechts, flauw bochtje naar links, bochtje naar rechts - hm, auto achter me, dan maar niet de weg illegaal oversteken en tegen het verkeer ingaan maar gewoon het fietspad opzoeken aan de rechterkant - nog even een scherp bochtje naar links, gevolgd door het ijzingwekkende geluid van schurend ijzer op fietspad-tegels. De schuiver die ik maaktje duurde maar kort maar was toch indrukwekkend.

Gelukkig waren m'n schoenen snel uit de SPD clicks geschoten en kon ik weer snel opstaan. Safety check: niemand die klaar stond om me te overrijden, fiets weer rechtop zetten aan de kant. Materiaal check: zelf nog heel, licht pijnlijke knie, kleren allemaal nog heel. Materiaal check II: hm, niets te zien, behalve dat de linkertopcommandeur wat meer afgesleten is door het schuren over de stenen en dat de trapper wat meer krassen vertoont. En de spiegel is ingeklapt.

En o ja, de standaardvoet is wat verder afgeschuurd. Maar ja, het is dan ook wel verstandig als je die inklapt als je gaat fietsen. Jawel, ik ben gaan fietsen met een uitgeklapte fietsstandaard. En daar heb je veel last van als je een wat scherper bochtje naar links maakt.

Over een snel lerend systeem gesproken. Het is nu een onbewuste reflex geworden om na de eerste paar meters even onder me te voelen of ik de standaard heb ingeklapt......

| 12:00 [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type