Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Riders on a Storm Archief : augustus 2003

:: dinsdag, 5 augustus, 2003

van wiel naar woord door | Bryan

Site onderhoud. Al heel lang uitgesteld maar het is eindelijk zover dat ik tijd heb gemaakt voor het migreren van de site naar één en hetzelfde systeem: Van Blogger naar Movable Type. Als die namen je niets zeggen, ook goed. Tijdens deze migratie kan het zijn dat een paar dingen tijdelijk omvallen. Geen paniek, onderdeel van het proces. Voor het einde van de week zou het rond moeten zijn.

Maar goed dit is een 'ICT' project dus uitloop is meer regel dan uitzondering :-)

| 02:36 [reakties (0)] :: [link]

:: zondag, 10 augustus, 2003

van wiel naar woord door | Bryan

Site update vervolg. Dit is eigenlijk geen nieuws omdat een beetje site zichzelf natuurlijk regelmatig vernieuwd. Maar goed, omdat het hier onderwater-veranderingen betreft dan toch een kleine update. Alles draait nu op een en hetzelfde systeem. De fine tuning is de volgende stap. Niet alles toont zich even perfect in alle browsers en nog niet alle content is geconverteerd, maar het frame staat. En daar moeten we het even mee doen daar ik de komende week op het Wad te vinden zal zijn.

| 03:30 [reakties (0)] :: [link]

van wiel naar woord door | Bryan

Nieuwe toertocht. Het is alweer van even geleden, maar er staat inderdaad weer een nieuwe toertocht op het programma. En ook deze keer weer in samenwerking met Bert. B & B ride again. De datum is vastgesteld op 21 september en we gaan de Veluwezoom verkennen.

Meer data wanneer we zelf meer weten. En ja, het is tevens het officële begin van de herfst. En misschien dat ik die altijd-goed-weer-garantie deze keer wel achterwege laat...., het zou niet meer opvallen na een zomer als deze.

| 03:35 [reakties (1)] :: [link]

:: woensdag, 20 augustus, 2003

van wiel naar woord door | Bryan

Spyc@m - Diec@m. Er is geen voorzichtige inleiding voor dit berichtje, dus dan maar gewoon zo: Mijn Trust Spyc@m 100 plus, digitale camera in pocket/pen formaat, is niet meer. Na ruim een jaar ruig en minder ruig misbruik was het punt bereikt dat er nog wel een hartslag was maar er niks zinnigs meer uit kwam.

Ik heb de Spyc@m meer dan eens laten stuiteren, aan hoge en lage temperaturen blootgesteld en de laatste ultieme test was een zwaar verregende tocht waarbij alles op mijn lichaam drijf en drijfnat was, inclusief de Spyc@m.

Het resultaat na dit intensieve gebruik was, dat het deksel van het batterij-compartiment de neiging had spontaan los te laten op de meest ongelegen momenten. En dat zijn er vele. En als de spanning maar even van het toestel was, gingen daarmee ook alle al genomen foto's verloren. How inconvenient, met een Brits gevoel voor understatement.

De aankondiging van het definitieve einde was het wegvallen van enkele LCD cijferdisplay-elementen. En zelfs daar viel nog mee te leven. Waar niet mee te leven viel, was het moment waarop de genomen foto's niet meer te downloaden bleken te zijn. Ben nog veel aan het prutsen geweest en heb de Customer Service nog het nodige werk bezorgd maar die kwamen er ook niet uit. En al helemaal niet meer, toen de garantie-termijn verstreken bleek te zijn.

Ach, voor zolang als het duurde was ze waardevol en heeft ze een paar mooie herinneringen vast mogen leggen. This boy and his toys kennende zal een (betere) opvolgster niet lang op zich laten wachten. Het verzoek is bij deze bij het alwetende en creërende Universum neergelegd.

| 01:24 [reakties (0)] :: [link]

:: donderdag, 21 augustus, 2003

van wiel naar woord door | Bryan

Snake bite. Vanmorgen weer lekgereden. Op zich niet echt uitzonderlijk, ware het niet dat het de 2e keer is op hetzelfde fietspad op identieke wijze.

Zoefde vanmorgen weer over het fietspad, daar ik weer ruim net niet op tijd was. Ik hanteer tegenwoordig een hoger pedaaltempo dan ik normaal zou doen omdat ik stiekum toch last begon te krijgen in de knieën van al dat jagen. De platte band kondigde zich ook nu weer aan door een metalige klap, maar deze keer onder mijn achterwiel.

10 meter later reed ik al op mijn velgen dus het kon niets anders zijn dan een snake bite. Wiel uit frame halen, bandje eraf, binnenbandje eruit, nieuw binnenbandje erop. Oude binnenband controleren en er zaten inderdaad 2 sneetjes in. Het effect van een binnenband die klem zat tussen een opgewipte fietspadtegel en de velg.

Om die snake bites tegen te gaan zorg ik ervoor dat er altijd minimaal 6 bar op de bandjes staat. Maar dat mocht toen en ook nu weer niet baten. Een collega raadde me aan om de gemeente aansprakelijk te stellen. Maar dat vond ik wel heel erg Amerikaans klinken ("lets sue the bastards"). Een halve dag later vind ik het idee wel grappig genoeg om te onderzoeken.

En dan nu het positieve nieuws: Eindelijk een gelegenheid om mijn eigen tube Clean-Up te gebruiken. Well Mike, it works as advertised!

| 04:29 [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type