Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Riders on a Storm Archief : december 2003

:: donderdag, 4 december, 2003

van wiel naar woord door | Bryan

SPAM. Als je ook maar een paar dagen doorbrengt op het Net, kun je er al niet meer omheen: SPAM. Ongewenste e-mail met allerlei beloftes over schuldenlast-verlagingen, hypotheken, viagra en natuurlijk sensationele vergrotingen van bepaalde lichaamsdelen. Dat laatst is natuurlijk niet handig op wat voor fiets dan ook.

Wat nu heel irritant aan het worden is, is dat de spammers manieren hebben gevonden om automatisch berichten toe te voegen aan een blog, zoals deze er 1 is. Ik doe m'n best om die berichten te verwijderen, maar mocht je het idee hebben dat er nog eentje ergens rondzwerft laat me dat dan maar even weten.

En dat allemaal voor een betere surf/lees-ervaring.

| 01:02 [reakties (0)] :: [link]

van wiel naar woord door | Bryan

Veiligheid. De afgelopen maand heb ik tot vier (4!) keer toe de bumpers van gemotoriseerd verkeer heel close up and personal mogen meemaken. In alle gevallen liep het goed af, maar ik was maar wat blij met mijn hydraulische schijfremmen.

Vol in de remmen gaan op mijn Hurri betekent bijna altijd dat het achterwiel naar links of rechts wegtrekt. Nu stuur ik daar meestal zelf ook wel een beetje in, omdat dat vaak net een paar meter extra ruimte geeft om een botsing te voorkomen. Maar dat als zijstapje.

Twee keer kreeg ik de kans om nummerplaten van heel dicht bij te bekijken. In beide gevallen had de bestuurd(st)er mij niet gezien. Een keer werd ik klem gereden tussen een rechts voorsorterende auto en de stoeprand. En 1 keer kwam ik een voorrangsweg opknallen en ontstond er een dans met een scooter die van links kwam.

Je kent die dans wel, waarbij je iemand tegemoet loopt en beiden elke keer naar de zelfde kant uitwijkt en dan weer terug en weer terug, totdat 1 van de twee of beiden stilstaat om de ander de ruimte te geven, om langs te gaan.

Die dans dus, maar dan met een scooter. Zie nog de grote ogen van de twee meisjes op die scooter en kan het oogwit nog zo uittekenen. Allemaal heel spannend dus en goed voor de adrenaline-productie.

Gek genoeg is het met al die gebeurtenissen nooit bij me opgekomen om dan maar te stoppen met ligfietsen. Daar is het nu eenmaal net iets te leuk voor. En nee, een vlaggetje is geen optie :-)

| 11:06 [reakties (4)] :: [link]

:: vrijdag, 5 december, 2003

van wiel naar woord door | Bryan

Customer Support. Ik meldde enige maanden terug over hoe ik bij mijn eerste test-trip met mijn banaantassen een gat in diezelfde banaantassen heb gereden. Ik schreef ook dat er een stukje uit de behuizing van mijn laptop was geslagen maar dat dat de enige schade was.

Nou dat laatste bleek niet helemaal waar te wezen. Na die straattegel-laptop ontmoeting werkte de batterij van de laptop niet meer. Lastig, lastig, lastig maar niet onoverkomelijk. Het duurde alleen ruim drie maanden voordat er een vervangbatterij besteld en geleverd was.

Nee, dan de service van Radical Design. Ik liet de jongens weten van mijn ongelukje en drie dagen later had ik al een lapje Cordura in huis, compleet met herstel-instructies. Kijk, daar krijg ik het nou warm van!

| 01:31 [reakties (0)] :: [link]

:: donderdag, 11 december, 2003

van wiel naar woord door | Bryan

Het Universum luistert mee. Gisterochtend lag ik op de fiets in de vrieskou. Ik besefte dat ik mijn Hurri precies twee jaar en een week had en lag na te denken wat ik na al die tijd het minst geslaagd vond aan mijn Hurri.

Niks mis met het fietsje zelf alleen dacht ik meteen aan de gemonteerde remmen, de Shimano Deore BR M525. Er gingen flauwe woordspelingen door m'n hoofd als "Shitmano" en nog flauwere. Ik dacht er ook meteen achteraan: "Ho stop, dit is de goden verzoeken".

Ik ging dus vrolijk door met de nummer 2 op de lijst: De VDO C10+ fietscomputer. Niks met de Hurri zelf te maken, maar genoeg ellende mee gehad om een negatief verkoopsadvies te geven. By the way, nooit meer reaktie gehad van VDO op gestuurde emails...

Daarna hield ik me bezig met wat ik allemaal gaaf vind aan het fietsje en terwijl ik daarmee bezig was merkte ik ineens dat de hendel van mijn achterrem, die zit bij de Challenges rechts, stroef liep en niet meer terugveerde.

Hm, vreemd. Even testen door gewoon te remmen. Misschien niet de slimste test want de hendel veerde inderdaad niet meer terug en remblokjes drukten nu constant op de remschijf. En niet zo'n klein beetje ook. Kwam niet meer vooruit!

Afstappen, blokjes met multi-tool proberen terug te wrikken. No easy access. Dus achterwiel er maar uitgehaald. Weer proberen remblokjes terug te duwen. Geen succes. Dan maar de remblokjes eruit en zonder achterrem verder. En dit natuurlijk allemaal in de ijzige kou. En voor een man uit de tropen zijn dit geen grappen!

's Middags langs de liggende hollander. Hurri in de takels. Rem ondertussen weer ontdooid dus die werkte weer. Siliconenspray er.overheen. Geen garantie dat het blijft werken in deze kou, dus verlopig fietsen zonder achterrem. De vermoedelijke kwaal is dat er via de hendels, die rechtop staan er water naar binnen lekt. En dat bevriest dan bij die ongelooflijk lage rijwind-temperaturen (kuch, kuch) die ik haal.

De mannen van Challenge aan de lijn gehad. De Deore remhendels zullen vervangen worden door de XT hendels. Die hebben een plastic afdekkapje over de zuiger zodat er geen water binnen kan dringen. En dat allemaal nog onder de garantie. Klasse.

Nadeel, die hendels zijn niet meer op voorraad en moeten dus besteld worden. Dus tot ergens begin 2004, in geval van vrieskou, de achterrem niet gebruiken.

En dat allemaal om mij de kracht van het denken te laten ervaren....

| 11:58 [reakties (0)] :: [link]

:: maandag, 22 december, 2003

van wiel naar woord door | Bryan

Hurriday on Ice. Vanmorgen lag er hier in Brabant sneeuw. Van die heerlijk licht aangevroren sneeuw. Nu vind ik sneeuw op een ligfiets altijd een bijzondere ervaring. M'n eerste lange fietstocht was in de sneeuw, bijvoorbeeld.

Vanmorgen was het weer aanspraak doen op mijn balanceerkunsten. De straat uitkomen was al geen geringe prestatie. Het was nog net geen ijzelbaan en ik bleef overeind. De Kerstvakantie is vandaag begonnen en dat is te merken aan de fietspaden die minder bereden zijn. Extra spannend dus op de bruggen en kleine opritten die ik onderweg tegenkom.

Sommige bochten waren nog zo glad dat ik daar bijna rechtop doorheen ging i.p.v. hangend in de bocht zoals gewoonlijk. Ik zag een tegemoetkomende recht-op-fietser onderuit gaan. Hij had gelukkig niks.

's Morgens steek ik altijd het parkeerterrein bij het Philipsstadion over om wat meters en snelheid te winnen. Vanmorgen was dat dus een schaatsbaan. Ik hoorde het ijs onder m'n wielen knisperen en voelde hoe ik geconcentreerd aan het NIET-sturen was. Heerlijk die adrenaline-rush.

Deze afwijking herken ik ook van autoritten langs wegversmallingen waarbij je twee banen hebt, met gele strepen afgezet en een betonnen vangrail links. Ik ben echt altijd op de linkerbaan te vinden, meestal te hard rijdend. En dan met slecht zicht, vette sneeuwvlokken of heftige regen met zwoegende ruitenwissers, die vrachtwagen-combinatie inhalen. Aaaah Life.

Goed, werkplek gehaald en het applaus in ontvangst genomen. Dank u, dank u, dank u.

| 11:35 [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type