Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Riders on a Storm Archief : februari 2004

:: maandag, 2 februari, 2004

van wiel naar woord door | Bryan

Remmen. Afgelopen zaterdag weer bij de liggende hollander binnengestapt. Ik werd door Stefan begroet met een 'Dat is snel!'. Bleek dat hij me vlak daarvoor mobiel had gebeld om me te laten weten dat de nieuwe Shimano Deore XT remhendels binnen zijn.

Pauze

Even een moment om dat in te laten werken. Los van de synchroniciteit - ik kwam eigenlijk alleen een busje Motip halen om mijn krakende-ketting-schuldgevoel weg te spuiten - lijkt de verlossing van 2 jaar remleed nabij.

Deze winter, die meer een verlengde herfst is - die op zich ook weer meer weg had van een verlengde zomer, heb ik met slecht en/of koud weer toch weer momenten gehad dat de remmen niet goed werkten.

Vooral het blijven hangen van de remmen vergalde veel fietsplezier. Maar goed, woensdag gaat de Hurri in de takels en worden de nieuwe hendels gemonteerd. And that should make me a happy camper again.

| 10:37 [reakties (0)] :: [link]

van wiel naar woord door | Bryan

AirZound in repair. M'n AirZound heeft het al een tijdje terug begeven. En begeven is een groot woord. Eenmaal opgepompt krijg ik er achter elkaar wel een paar blasts uit.

Alleen de volgende dag is de fles al weer leeg, daar waar ik voorheen weken kon rondrijden met een gevuld tankje. Ik dacht het probleem gevonden te hebben doordat de dop onder de rubberen coating een heel klein beetje loszat. Echt strak aangedraaid en dan maar weer verder feesten.

Volgende dag toch helaas weer een leeg tankje. Vanavond voor een 2e keer maar weer het teiltje met warm water gebruiken om zo een eventuele lekkage boven te krijgen. Er zijn nieuwe modellen AirZound nu op de markt en het enige verschil lijkt te zijn dat de luchtslang nu zwart i.p.v. doorzichtig is.

Heb contact gezocht met de bouwers van dit apparaatje maar nog geen reply mogen ontvangen. Ik vrees dat hier ook het VDO "Klant is Koning, alleen niet vandaag' virus rondwaart. Ik gun ze nog even het voordeel van de twijfel: mailtje nooit aangekomen, bedolven onder fanmail, etc.

To be continued.

| 14:14 [reakties (2)] :: [link]

:: donderdag, 5 februari, 2004

van wiel naar woord door | Bryan

Last van Remmingen? Gisteren de Hurri weggebracht en weer opgehaald om even nieuwe remhendels erop te laten zetten. Naast de remhendels zijn de remschijven en de remblokjes (meerdere malen, normale slijtage) al vervangen. Het enige wat nog niet vervangen is, is de remschoen zelf. En de remleiding.

Als het goed is zou ik nu vrij moeten zijn van remmingen. De echte tests komen natuurlijk pas bij slecht weer: regen, sneeuw en vrieskou. Dat waren namelijk de momenten dat mijn remmen me in de steek lieten.

Goed, ik heb hier al zo vaak over geschreven en ik hoop echt dat dit het laatste stuk is in de remmen-soap.

Op weg naar huis door de stad, kwam ik er ineens achter dat een zwaar grieperige Stefan vergeten was mijn spiegel weer terug te monteren op het stuur. Het zij hem vergeven. Merkte wel dat als je er eenmaal aan gewend bent, je eigenlijk niet meer zonder wil en kan. Maar weer snel die spiegel ophalen.

Nog meer goed nieuws: Het lek in de AirZound is boven! Nu alleen nog maar een slimme manier om het te dichten.

| 12:17 [reakties (0)] :: [link]

:: dinsdag, 17 februari, 2004

van wiel naar woord door | Bryan

Airzound: Het waren twee fantastische jaren! Afgelopen maandag, na een wel heel bijzondere training, weer thuisgekomen. En tussen de stapels Valentijnskaarten, (ieder mens mag dromen en hopen,) vond ik daar een zending van de jongens van Delta Cycle. Ze hadden me een luchtslangverlengssetje (23-letter Lingo) gestuurd om de lekkage in mijn AirZound te verhelpen.

Ik had de AirZound al eerder getest door de slang door de dop van het tankje te trekken, net zolang tot dat het lek zich in het stukje slang in de tank zou bevinden. Ja, ik weet het, simpel en geniaal, al zeg ik het zelf.

Deze oplossing had maar 1 nadeel: De slang was nu zo kort geworden dat het net wel/net niet meer op de fiets paste. Oftewel, bij een grote stuuruitslag kwam er spanning op de kabel te staan. Vandaar het verlengingssetje.

Zo'n verlengingssetje is natuurlijk een lapmiddel. Echt 100% lekvrij garantie kun je hiermee niet geven.

Helaas heb ik in mijn experimenteerdrift de AirZound al op een andere manier het zwijgen opgelegd. Bij het verwijderen van de pomp, die strak op het ventiel zat aangesloten, heb ik het voor elkaar gekregen om het ventiel uit z'n rubberen behuizing te lichten.

En dat was zo ongeveer het einde. En dus: Airzound: 'Het waren twee fantastische jaren!'. Morgen maar even weer langs de liggende hollander, waar ook nog steeds mijn spiegeltje ligt... Doet u mij maar een AirZound. O, cool, zwart rubberen luchtslang deze keer.

| 14:41 [reakties (0)] :: [link]

:: donderdag, 19 februari, 2004

van wiel naar woord door | Bryan

Conditionering Ik kan me blijven verbazen over hoe geconditioneerd ik soms door het leven ga. Ik heb bijvoorbeeld meestal een zeer positieve kijk op het leven. En dan, op zeer onverwachte momenten, kan er een gedachte naar boven komen die alles ontkent waar ik voor wil staan.

Ok, ..... en laat los denk ik tegenwoordig daar dan achteraan.

Maar conditionering heeft ook z'n mooie kanten. Daardoor kan ik tijdens het autorijden rustig een andere zender zoeken op de radio en ook nog in de gaten houden of ik de goeie kant op ga. Het autorijden zit ondertussen zo in m'n ruggegraat dat ik er letterlijk niet meer over hoef na te denken.

Ik reed laatst door Eindhoven in de Amazone en kwam op een kruising terecht waar ik normaal met de fiets langs kom. Ik stond netjes links voorgesorteerd om af te slaan. Wachtte ontspannen tot het tegemoetkomend verkeer voorbij was en sloeg toen linksaf.

Eenmaal linksaf geslagen verbaasde ik me er eerst nog over dat de weg wel erg smal was. Mijn volgende gedachte was er een vermengd met schrik en ongeloof: 'Shiiiiiiiiit, ik zit op het fietspad!!!'

Ik heb dus vrolijk met de Amazone zo'n 300 meter op het fietspad afgelegd voordat ik weer terug kon keren op de rijbaan voor auto's. Wachtend op het kruispunt was ik dus ongemerkt in mijn fiets-modus gegleden en koos toen voor het (gescheiden) fietspad i.p.v. de rijbaan.

Ik heb dit een keer eerder meegemaakt. Maar toen kwam ik nog wel net op tijd bij zinnen. Het is trouwens onvoorstelbaar hoe warm ik het kreeg van deze niet zo strakke aktie :-)

Scene in de spreekkamer.
Bryan: 'Ok, u kunt gewoon eerlijk wezen. Hoe sta ik ervoor?'
Dokter: 'Gaat u maar even zitten. Ik denk dat 'we' een probleem hebben wat betreft uw fietsverslaving....'

| 14:21 [reakties (2)] :: [link]

Powered by Movable Type