Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Riders on a Storm Archief : april 2004

:: donderdag, 8 april, 2004

van wiel naar woord door | Bryan

traffic_light.jpgNachtelijke analyses I. Woensdag rijd ik door nachtelijk Eindhoven, genietend van de relatieve rust. Ik gloei nog na van een heerlijke maaltijd en de goede gesprekken eerder die avond. Bij de rondweg aangekomen, zie ik een bromfietser bij het stoplicht staan wachten. Voor mij gaat een fietser door het rood en aangezien er niks aankomt volg ik zijn goede voorbeeld.

Achter mij begint de bromfietser misbaar te maken. Als het dan eindelijk voor hem ook groen is geworden hoor ik hoe hij z'n best doet om me in te halen. Ik laat hem bijkomen en er volgt een Monthy Pythoneske dialoog.

'Vind je dat normaal?'
'Vind ik wat normaal?'
'Dat je als ligfietser door het rood rijdt?'
'?'
'Ja, dat zie ik alle ligfietsers doen'
'Ik weet niet of alle ligfietsers dat doen, maar ik deed het net wel ja'
'Nou, ik vind het niet normaal. Ik vind het mongool. Dus alle ligfietsers zijn mongolen!!!'

Dit was het moment geweest voor een alcoholpromilage-meeting om mijn vermoeden te bevestigen, maar helaas had ik de doe-hetzelf-kit thuis laten liggen. Het vervolg:

'Tja, dat is een hele strakke conclusie die je daar trekt...'
'Niks geen conclusie, da is gewoon. Jullie zijn allemaal mongolen!'

En met die laatste zegening slaat het brommertje linksaf en kan ik eindelijk weer genieten van de rust. Wat kunnen die brommertjes een tering herrie maken zeg. En die twee-takt motertjes die erop zitten trouwens ook :-)

[photo courtesy of Outstanda]

| 16:44 [reakties (1)] :: [link]

:: vrijdag, 9 april, 2004

van wiel naar woord door | Bryan

traffic_light.jpg
Nachtelijke analyses II. Donderdagavond, ik haast me voor de drukte uit het Centrum van Eindhoven. PSV heeft net gelijkgespeeld tegen Newcastle United en het stadion en de cafes stromen leeg/vol. In ieder geval veel volk op straat en op de weg.

Ik kom weer aan bij de Rondweg en sta braaf te wachten voor het stoplicht. Deze keer komt er wel verkeer aan. Een fietser die ik eerder heb ingehaald komt er ook bij.

Stoplicht op groen en hij sprint weg. Ik haal hem makkelijk weer in en bij het volgende stoplicht sta ik weer op hem te wachten.

Stoplicht op groen, ik laat hem voor gaan, haal hem in en we beginnen spontaan te racen. Hij biedt me aan om rechts te rijden omdat links voor mij te gevaarlijk zou zijn met al het voorbijrazend verkeer. Ik voel me echt geraakt door zoveel vriendelijkheid. Na de plaatswissel gaat de sprint dan ook echt loos.

We gaan richting de 40 km/h als hij door z'n versnellingen heen is en ik nog wat over heb. Helaas is hij al weer bijna thuis en we nemen afscheid met een paar warme 'Houdoe's'. We hebben misschien maar 4 of 5 zinnen uitgewisseld maar genoeg om nagloeiend verder naar huis te rijden. Het leven is mooi.

[photo courtesy of Outstanda]

| 16:51 [reakties (1)] :: [link]

Powered by Movable Type