Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Riders on a Storm Archief : mei 2005

:: dinsdag, 17 mei, 2005

van wiel naar woord door | Bryan

sigma sport lambda jet pompSlijtage I. Na 3,5 jaar intensief gebruik van mijn Hurri is het tijd om eens te kijken wat er allemaal zo kan slijten aan een ligfiets en de accessoires. En vooraf, het is zeker zo dat mijn Hurri de sporen draagt van gooi en smijtwerk. Maar het mooie hiervan is wel dat dit onstuimige karretje nog meer karakter heeft gekregen. Driven by Bryan zullen we maar zeggen.

Om met een van de meest recente tekenen te beginnen: Mijn Sigma Sport Lambda Jet Analog fietspomp begint langzaam maar zeker uit elkaar te vallen. Het rubber om het aan het frame te bevestigen is vanmorgen geknapt.

Geen probleem, zat toch altijd al in de fietstas. Wat veel vervelender is, is dat het mondstuk niet meer klemt en dat de drukmeter niet meer werkt. Het eerste is nog wel te verhelpen door het met 1 hand goed op het ventiel geklemd te houden. Niet handig, maar het werkt.

topeak road morph pompDe niet werkende drukmeter is ronduit jammer. Je raakt eraan gewend en ermee verwend. Nu kwam deze pomp niet als beste, zelfs matig, uit de bus bij een recente test door de Fietsersbond. En o wonder, tijdens de test kwamen dezelfde euvels naar boven als die ik nu ondervind.

Nu ben ik binnenkort jarig en dus gaat het een Topeak Road Morph worden. Lezersdonaties zijn natuurlijk altijd welkom :-)

| 15:44 [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type