Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Riders on a Storm Archief : juli 2006

:: dinsdag, 18 juli, 2006

van wiel naar woord door | Bryan

balhoofd.jpgSlijtage II. Het kraakt. En het is meestal moeilijk te zeggen wanneer het precies begonnen is maar het kraakt. Ik heb laatst een stilte-week gehad waarbij ik met de Hurri en banaantassen een klein rondje Midden-Nederland heb gedaan. Het reisverslag met foto's is in de maak.

Maar zoals gezegd, het kraakt, het kraakte zeker al tijdens die 385 km lange tocht. En ik denk dat het balhoofd aan het kraken is. Alleen al de woorden opschrijven geeft een gevoel dat dat nooit gezond kan zijn. Laat staan dat je het daadwerkelijk hoort kraken.

Morgen even langs de liggende hollander voor een diagnose. "Ja dokter, het moet ergens tussen de 11 en 12 duizend kilometer zijn geweest dat het me voor het eerst opviel... Uh, ja, ik kan nog steeds wel alle bewegingen maken."

Wordt vervolgd...

| 15:54 [reakties (0)] :: [link]

:: woensdag, 19 juli, 2006

van wiel naar woord door | Bryan

achtervorkscharnier.jpg
Slijtage III. Vandaag voor de diagnose geweest. Ook Frank kwam tot de conclusie dat het kraken van het balhoofd kwam.

Nu lees ik overal op het net dat het vervangen/smeren van een balhoofd niet zo'n ingewikkelde klus is. Maar mijn god, wat ben ik blij dat ik mijn fietsje even in handen heb gegeven van een vakman met het juiste gereedschap. Ik zal je de beschrijving besparen maar met het juiste gereedschap is het nog maar 1/10e van het werk.

De onderste set cups was inderdaad ingesleten en de posities van de naaldlagers waren in de cup gekerfd door alle opgevangen klappen. Ik merkte er nog niks van bij het sturen maar het zou een kwestie van tijd zijn geweest. Setjes vervangen en alles weer in elkaar gezet.

Testrit. Uhm, het gekraak was nog even luid als eerst! En dan ga je alles testen: De vering, de bevestiging van de standaard, etc. Uiteindelijk bleek het het scharnierpunt van de achtervork/stoel te wezen.

Die even wat losser gedraaid, gesmeerd en weer aangedraaid. Waarschijnlijk gewoon slijtage. En het gekraak was verdwenen! Een werkje van niks. Maar ik heb nu wel een volledig vernieuwd balhoofd :-)

| 20:41 [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type