Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Riders on a Storm Links

Links. Zen vraag: Hoe ziet een Net eruit zonder draden om mazen te vormen? Terwijl je dit even op je in laat werken volgen hier mijn eigen links. Genieten maar!

Organisaties / Clubs

Helepolis. Fietsverzekering. Hebben zelf nog geen website, maar die zou er dan binnenkort toch moeten zijn [= oktober 2003]. Daarom alleen nog maar een postbus adres en telefoonnummer:
Postbus 50292
1305 AC Almere
tel: (036) 538 6087

LigfietsPlaza. Een initiatief van de NVHPV , de Nederlandse vereniging voor ligfietsers. Een soort moeder-aller-ligfiets-informatie sites. Als je daar niet kan vinden wat je zoekt bestaat het nog niet of is het in Nederland nog niet bekend.

NTFU. Nederlandse Toer Fiets Unie. Het belangrijkste onderdeel van deze site is toch wel hun kalender met daarop alle toertochten van de aangesloten verenigingen. Niet specifiek op ligfietsen gericht maar er zitten zeker mooie tochten tussen.

Stichting Landelijk Fietsplatform. Coördinatiepunt voor promotie en belangenbehartiging van het recreatieve fietsen in Nederland. Kan het nog Nederlandser en ook nog eens in de vorm van een 'platform'? Daarom niet minder nuttig. O.a. de ontwikkelaars van de LF-routes en je kunt er informatie opvragen over de North Sea Cycle Route.

Top

Homesites

Kees van Malssen. Toen ik zelf nog geen Hurricane had, heb ik de informatie van deze site bijna letterlijk in me opgezogen. Er is dan ook enorm veel om te lezen. Voor de aspirant Hurricane bezitter een must om vaak te bezoeken.

Lowbike. Het motto van deze site is duidelijk: Zolang het maar laag is! Naast veel foto's vind je de o zo waardevolle gebruikersverhalen en rij-impressies. En doe Luuk ook even de groeten in het gastenboek :-).

Mark-Jan Bastian. Er zijn altijd mensen die met dezelfde middelen net iets meer voor elkaar kunnen krijgen. Mark-Jan is er zo-één. Lees en bekijk (video!) zeker de instructies voor het fietsen zonder handen en springen met een Hurricane.

Rond de wereld op een ligfiets. Roelof Kusters, beter bekend als Ben, heeft zijn ervaringen verwerkt in een logboek. Veel foto's, kaarten en kleine details. Leest vaak als een spannend jongensboek met af en toe zelfs een hint van romantiek. Aaaah, Life.

Toni Cornelissen. Wederom een Moeder-aller-ligfiets-sites maar deze keer voornamelijk gericht op de homepages van ligfietsers in den Lande. Daar niet vermeld worden is in feite niet bestaan. (en ja, ik sta vermeld)

Top

Fabrikanten / Dealers

Challenge. Maken veruit de meest esthetisch verantwoorde ligfietsen in Nederland. Maar het kan zijn dat ik bevooroordeeld ben. Zijn naast de Hurricane o.a. ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de TaiFun en de Jester.

De Liggende Hollander. Vakmannen waar mijn Hurricane vandaan komt. Altijd bereid met creatieve oplossingen te komen. De Open Dagen zijn een aanrader.

Top

Accessoires

BBB. Alles wat je fiets-hartje maar zou kunnen begeren. Hier niet hebberig van worden is een indicatie dat je de Toestand van Totale Onthechting bereikt hebt. Gefeliciteerd.

Icebreaker. Outdoorkleding, niet specifiek voor fietsers maar het bijzondere is dat het 100% wol is en toch erg prettig en comfortabel draagt.

Shimano. Een fiets-Walhalla waar je met glinsterende ogen je eigen fiets kunt samenstellen. Zak met geld zelf meenemen.

Top

U.B.O.

UBO = Unidentified Biking Object

Asperge Stichting. Een uitgebreide site helemaal gericht op de Asperge. Wat het nog interessanter maakt is dat ze een aantal (knooppunt-) fietsroutes hebben opgenomen door Noord- en Midden-Limburg.

Hotel Dit Eiland. Gelegen op Ameland. Prachtig hotel met een zeer persoonlijke benadering. Niet speciaal gericht op (lig)fietsers maar een ervaring die je bijblijft.

Top

Powered by Movable Type